


Pangasius
Pangasius cu spanac, quinoa și dovlecei de Geert van Soest OLANDA 2 PERSOANE 30 de minute Mod de preparare Gătiți quinoa în apă fierbinte. Tăiați dovleceii pe lungime. Presărați-i cu sare și piper, ungeți-i ușor cu ulei de măsline și lăsați-i să se coacă timp de...
Creveți
Creveți în sos Kerkénaise de Mounir El Aarem TUNISIA 6 PERSOANE 2 ore Mod de preparare Spălați creveții sub jet de apă și apoi uscați-i. Amestecați 2 linguri de zeamă de lămâie cu ulei de măsline, într-un castron. Adăugați ghimbirul. Amestecați ușor și lăsați...
Midii
Midii cu cârnați și șofron de Ana Grgić CROAȚIA 2 PERSOANE 45 de minute Mod de preparare Puneți la prăjit cârnatul în ulei de măsline, împreună cu usturoiul și cu pasta de tomate, într-o tigaie mare, la foc mediu. Lăsați la gătit, amestecând din când în când, până...
Sturioni
Storceagul Storceagul este o ciorbă de pește tipică Deltei. Dacă mai demult localnicii foloseau morunul proaspăt pescuit din Dunăre, în ziua de azi ingredientul principal provine din acvacultura sau din import, sturionii fiind protejați prin lege. Detalii, pe:...
File de doradă
File de doradă cu creveți, în cremă de gulii de Uroš Štefelin SLOVENIA 4 PERSOANE 1 oră Mod de preparare Tăiați gulia și cei 2 cartofi în bucăți mici, pe care le gătiți într-o oală cu apă fiartă până când se frăgezesc (aproximativ 10-15 minute). Asezonați gulia și...
Cod confiat
Cod confiat cu roșii și caise uscate de Vitor Sobral PORTUGALIA 10 PERSOANE 1 oră Mod de preparare Puneți codul într-o tavă de copt, stropiți-l cu ulei de măsline extra virgin și ornați-l cu roșii și caise uscate, măsline, usturoi, ardei verde, sare și rozmarin....
Merluciu
Merluciu alla chitarra de Lisa Casali ITALIA 4 PERSOANE 35 de minute Mod de preparare Într-un blender, puneți pâinea, alături de 2 linguri de ulei de măsline, o mână de tulpini de pătrunjel și de busuioc și un vârf de cuțit de sare. Amestecați toate aceste...
Sardine
Sardine în foi de viță de Elias Mamalakis GRECIA 6 PERSOANE 40 de minute Mod de preparare Scufundați frunzele de viță de vie în apă sărată clocotită, timp de 3-4 minute. Clătiți-le rapid cu apă rece din belșug, astfel încât frunzele să își păstreze culoarea verde....