File de chefal

File de chefal

File de chefal cu legume crocante și ceai verde de Francois Pasteau FRANȚA 4 PERSOANE     25 de minute Mod de preparare Preparați ceaiul verde, într-un ceainic, apoi adăugați ghimbirul caramelizat tăiat în cubulețe și lăsați la răcit. Tăiați morcovii și sfecla în...
Pangasius

Pangasius

Pangasius cu spanac, quinoa și dovlecei de Geert van Soest OLANDA 2 PERSOANE     30 de minute Mod de preparare Gătiți quinoa în apă fierbinte. Tăiați dovleceii pe lungime. Presărați-i cu sare și piper, ungeți-i ușor cu ulei de măsline și lăsați-i să se coacă timp de...
Creveți

Creveți

Creveți în sos Kerkénaise de Mounir El Aarem TUNISIA 6 PERSOANE     2 ore Mod de preparare Spălați creveții sub jet de apă și apoi uscați-i. Amestecați 2 linguri de zeamă de lămâie cu ulei de măsline, într-un castron. Adăugați ghimbirul. Amestecați ușor și lăsați...
Midii

Midii

Midii cu cârnați și șofron de Ana Grgić CROAȚIA 2 PERSOANE     45 de minute Mod de preparare Puneți la prăjit cârnatul în ulei de măsline, împreună cu usturoiul și cu pasta de tomate, într-o tigaie mare, la foc mediu. Lăsați la gătit, amestecând din când în când, până...
Sturioni

Sturioni

Storceagul Storceagul este o ciorbă de pește tipică Deltei. Dacă mai demult localnicii foloseau morunul proaspăt pescuit din Dunăre, în ziua de azi ingredientul principal provine din acvacultura sau din import, sturionii fiind protejați prin lege. Detalii, pe:...
File de doradă

File de doradă

File de doradă cu creveți, în cremă de gulii de Uroš Štefelin SLOVENIA 4 PERSOANE     1 oră Mod de preparare Tăiați gulia și cei 2 cartofi în bucăți mici, pe care le gătiți într-o oală cu apă fiartă până când se frăgezesc (aproximativ 10-15 minute). Asezonați gulia și...
Cod confiat

Cod confiat

Cod confiat cu roșii și caise uscate de Vitor Sobral PORTUGALIA 10 PERSOANE     1 oră Mod de preparare Puneți codul într-o tavă de copt, stropiți-l cu ulei de măsline extra virgin și ornați-l cu roșii și caise uscate, măsline, usturoi, ardei verde, sare și rozmarin....
Merluciu

Merluciu

Merluciu alla chitarra de Lisa Casali ITALIA 4 PERSOANE     35 de minute Mod de preparare Într-un blender, puneți pâinea, alături de 2 linguri de ulei de măsline, o mână de tulpini de pătrunjel și de busuioc și un vârf de cuțit de sare. Amestecați toate aceste...
Sardine

Sardine

Sardine în foi de viță de Elias Mamalakis GRECIA 6 PERSOANE     40 de minute Mod de preparare Scufundați frunzele de viță de vie în apă sărată clocotită, timp de 3-4 minute. Clătiți-le rapid cu apă rece din belșug, astfel încât frunzele să își păstreze culoarea verde....
Stavrid negru

Stavrid negru

Stavrid negru în chimion, cu morcovi de Ángel León SPANIA 6 PERSOANE     1 oră Mod de preparare (Atenție! Peștele trebuie ținut la marinat 48 de ore înainte de preparare.) Stavridul negru Tăiați stavridul negru în fileuri; scoateți oasele și înlăturați stratul de...