Merluciu

alla chitarra

de Lisa Casali

ITALIA

icon_person 4 PERSOANE     icon_person 35 de minute

Mod de preparare

Într-un blender, puneți pâinea, alături de 2 linguri de ulei de măsline, o mână de tulpini de pătrunjel și de busuioc și un vârf de cuțit de sare. Amestecați toate aceste ingrediente, până când se mărunțesc, apoi prăjiți compoziția într-o tigaie, după care luați tigaia de pe foc.
Tăiați în felii subțiri partea verde a prazului și căliți feliile în tigaie, cu 2 linguri de ulei de măsline. Tăiați fileurile de merluciu în cuburi de dimensiune medie, pe care le amestecați cu prazul, adăugând sare și ardei iute. Adăugați vinul și lăsați să fiarbă până scade.
Dați lămâia pe răzătoare, apoi stoarceți-o, turnați coaja și zeama de lamâie peste pește și luați recipientul de pe foc.
Într-o oală mare, gătiți pastele.
Când sunt gata, adăugați-le peste sosul de pește pe care tocmai l-ați preparat. Lăsați două minute la foc, amestecând încontinuu și apoi puneți în farfurii. Puneți deasupra pesmet prăjit și busuioc. Pofta bună!

Ingrediente

500 de grame de spaghete cu ou proaspăt (sau orice alt tip de paste, în funcție de preferințe)
250 de grame de file de merluciu proaspăt
Tulpini de pătrunjel și de busuioc
Ulei de măsline extra virgin
½ de pahar cu vin alb
1 lămâie obținută în regim ecologic
100 de grame din partea verde a prazului
1 felie de pâine veche
Un vârf de cuțit de ardei iute
Sare

Om de știință specializat în științele mediului, expert bucătar adept al produselor obținute din surse durabile, Lisa Casali este de asemenea și o personalitate cunoscută în Italia ca un spirit inovator.
În afară de postările de pe propriul blog “Ecocucina”, care este dedicat în totalitate gătitului prietenos față de mediu, Lisa a publicat o serie de cărți și a fost desemnată în Italia Autorul Anului 2016 în domeniul culinar. Gazdă și autor al emisiunii de televiziune “Il mondo in un piatto” (“Lumea în farfuria ta”), Lisa este de asemenea implicată și într-o serie de evenimente care vizează creșterea gradului de conștientizare cu privire la deșeurile alimentare.

Povestea merluciului

Află mai multe despre merluciului și alte povești din farfuria ta.