Storceagul

Storceagul este o ciorbă de pește tipică Deltei. Dacă mai demult localnicii foloseau morunul proaspăt pescuit din Dunăre, în ziua de azi ingredientul principal provine din acvacultura sau din import, sturionii fiind protejați prin lege. Detalii, pe: sturioni.wwf.ro

icon_person 4 PERSOANE     icon_person aproximativ o oră

Mod de preparare

Se pun la fiert 2 – 3 litri de apă. Se adaugă sare și piper. Se taie toate legumele cât mai mărunt, dar nu se rad și nici nu se trec prin mixer. Carnea de pește trebuie să fie dezosată, iar apoi se taie în cuburi de mărime medie, aproximativ 2cm.
Când apa dă în clocot se adaugă pestele. Se lasă să fiarbă timp de 15 – 20 de minute. Se adaugă apoi și ceapa, cartofii și morcovii și se mai lasă la fiert înca 30 de minute, la foc potrivit. Cât timp fierbe ciorba, se amestecă într-un castron smântâna cu ouăle. Când ciorba este aproape fiartă, se drege cu smântână. Se amestecă bine și se stinge focul. Se presara și mărarul tocat.

Ingrediente

1 kilogram carne pește alb, sturion – morun, nisetru, pastruga, cega
250 de grame cartofi
2 cepe
2 morcovi
100 de grame smantana
1 ou
1 lingurita de sare
1 legatura de marar
1 varf de cutit de piper pisat

Povestea sturionilor

Află mai multe despre sturioni și alte povești din farfuria ta.