File de doradă

cu creveți, în cremă de gulii

de Uroš Štefelin

SLOVENIA

icon_person 4 PERSOANE     icon_person 1 oră

Mod de preparare

Tăiați gulia și cei 2 cartofi în bucăți mici, pe care le gătiți într-o oală cu apă fiartă până când se frăgezesc (aproximativ 10-15 minute).
Asezonați gulia și cartofii cu sare și piper și amestecați-le pănă când obțineți o compoziție omogenă.
Acoperiți fileurile de dorada cu brânză rasă și alune și puneți-le la copt, cu partea cu piele în jos.
Fierbeți cartoful violet și tăiați-l cubulețe, apoi fierbeți mazărea.
Opăriți feniculul și marinați-l cu sucul de portocale, sucul de lămâie și piperul alb.
Încălziți creveții chiar înainte de a-i servi.
Se ornează cu ulei de arpagic și sos de creveți.

Ingrediente

2 bucăți de file de dorada
4 creveți
½ de gulie
2 cartofi
1 cartof violet
100 de grame de alune
100 de grame de brânză
30 de grame de mazăre
100 de grame de funicul
Suc de portocale și lămâi
Piper alb
Ulei de arpagic
Sos de creveți

Uroš Štefelin a început să gătească de la o vârstă fragedă; experiența a acumulat-o la Vila Bled, în Slovenia și prin coordonarea activităților culinare de la restaurantul Castelului Bled.
În 2009, cu sprijinul unei echipe cu o pregătire temeinică, a readus la viață restaurantul 1906 din cadrul Hotelului Triglav, după o perioadă de 20 de ani în care acesta fusese închis.
În 2013, a luat decizia deschiderii propriului restaurant la Vila Podvin, unde se servesc preparate tradiționale din bucătăria slovenă, care poartă însă amprenta personală, de secol XXI, a lui Štefelin.

Povestea doradei regale

Află mai multe despre doradă și alte povești din farfuria ta.