Cod confiat

cu roșii și caise uscate

de Vitor Sobral

PORTUGALIA

icon_person 10 PERSOANE     icon_person 1 oră

Mod de preparare

Puneți codul într-o tavă de copt, stropiți-l cu ulei de măsline extra virgin și ornați-l cu roșii și caise uscate, măsline, usturoi, ardei verde, sare și rozmarin.
Acoperiți tava și coaceți în cuptorul preîncălzit, pănă când peștele este gătit.
Între timp preparați piureul.
Într-o cratiță mare, încingeți uleiul de măsline în care ați pus ceapa, usturoiul și prazul.
Adăugați cartofii, fiertura de pui și laptele și gătiți la foc mic până se frăgezesc.
Asezonați cu sare și piper și zdrobiți prin amestecare toată compoziția, până devine omogenă și pufoasă.
Tăiați spanacul în fâșii subțiri, pe care le adăugați peste piureul de cartofi.
Codul se așează peste o porție de piure, se stropește cu restul de sos confiat și se servește..poftă bună!

Ingrediente

Pentru pește

2.5 kilograme de cod
50 de grame de roșii uscate mărunțite
50 de grame de caise uscate mărunțite
50 de grame de măsline verzi
25 de grame de usturoi tăiat bucățele
5 de grame de boabe de piper verde
Ulei de măsline extra virgin
Sare de mare
Crenguțe de rozmarin

Pentru piure

1.5 kilograme de cartofi tăiați cubulețe
20 de grame de usturoi tăiat bucățele
200 de grame de ceapă tăiată bucățele
300 de grame de frunze de spanac
150 de grame de praz tăiat bucățele
200 de mililitri de fiertură de pui
1 litru de lapte
Ulei de măsline extra virgin
Sare de mare

Cunoscut pentru reinventarea bucătăriei portugheze, maistrul în arta culinară Vitor Sobral este câștigătorul multor premii și un maestru în utilizarea condimentelor și aromelor obișnuite, în modalități cu totul noi.
A lucrat în multe restaurante vestite și asigură consultanță gastronomică pentru mărci de renume din Portugalia. La acest moment, este proprietarul a două restaurante din Lisabona: Tasca da Esquina și Cervejaria da Esquina.

Povestea codului

Află mai multe despre cod și alte povești din farfuria ta.