Midii

cu cârnați și șofron

de Ana Grgić

CROAȚIA

icon_person 2 PERSOANE     icon_person 45 de minute

Mod de preparare

Puneți la prăjit cârnatul în ulei de măsline, împreună cu usturoiul și cu pasta de tomate, într-o tigaie mare, la foc mediu. Lăsați la gătit, amestecând din când în când, până când cârnatul este bine făcut, apoi adăugați bucățelele tăiate de roșii proaspete, șofronul, cimbrul, rozmarinul și busuiocul.
Adăugați midiile și vinul alb și lasați la foc până la evaporarea vinului. Dacă este cazul, turnați niște fiertură de pește și lasați la gătit până când se desfac toate midiile.
Dacă există midii care nu se desfac, dați-le la o parte, iar peste restul de midii turnați coaja rasă de la lămâie.
Se servește imediat, cu pâine. O să vreți să savurați până și ultimul strop!

Ingrediente

1 kilogram de midii proaspete, spălate, curățate și fără filamente
100 de grame de cârnat
un vârf de cuțit de șofron
5 roșii proaspete, tăiate în bucăți
1 linguriță de pastă de tomate
2 căței de usturoi
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de rozmarin
Frunze proaspete de busuioc
2/3 dintr-o cană cu ulei de măsline
Coaja rasă de la 1 lămâie
1 cană cu vin alb
Sare de mare (opțional)

În copilărie, pasiunea Anei era să descopere feluri de mâncare și ingrediente noi în bucătăria mamei sale. Datorită ambiției înnăscute, a ajuns să exploreze și să își perfecționeze competențele culinare și a obținut astfel titlul de elită “ Maestru în arta culinară/Master Chef”. Ana a lucrat împreună cu cei mai vestiți maeștri în arta culinară din lume și, în 2012, a primit distincția “Chef de Cuisine” în cadrul Hotelului Esplanade, cel mai prestigios hotel din Zagreb, unde a creat feluri de mâncare pentru reprezentanții mai multor familii regale și pentru celebrități, printre care Prințul Albert de Monaco, David Beckham și Shakira.

Povestea midiilor

Află mai multe despre midii și alte povești din farfuria ta.