NONOY ȘI MONSTRUL APELOR

Nonoy se teme de un monstru al apelor. Care mănâncă tot peștele. Aproape că nu mai rămâne deloc pentru pescarii responsabili. Nonoy este hotărât să învingă monstrul.

CURÂND, E POSIBIL SĂ NU MAI EXISTE PEȘTI PE CARE SĂ ÎI CAPTURĂM, CREȘTEM SAU CONSUMĂM.

În medie, la nivel mondial, fiecare persoană consumă aproximativ 20 de kilograme pe an — aproape dublu față de cantitatea consumată în urmă cu 50 de ani, iar cererea globală este în continuă creștere. Pentru a ne satisface dorințele culinare, extragem din mări și oceane o cantitate de pește mai mare decât cea pe care o pot oferi acestea.

FAPTE CONCRETE

800 de milioane de oameni
depind de pește pentru a-și asigura sursa de hrană și de venit pentru susținerea propriilor familii. Majoritatea acestor oameni trăiesc în
țări în curs de dezvoltare.

FIECARE PEȘTE ARE PROPRIA POVESTE

Cunoști toate faptele și istorioarele care se ascund în spatele farfuriei tale?

Putem opri pescuitul excesiv. Dar avem nevoie de ajutorul tău

Între timp tu, în calitate de consumator, nu trebuie să renunți la preparatele preferate. Însă poți să susții produsele din pește și fructe de mare obținute din surse durabile, prin metode de pescuit care asigură conservarea stocurilor de pește și mijloacele de trai ale oamenilor care depind de acestea.

VEZI RECOMANDĂRILE WWF

ampel

Proiectul Fish Forward

Proiectul Fish Forward, cofinanțat de Uniunea Europeană, a fost lansat de WWF în scopul asigurării unei durabilități de mediu și socio-economice sporite în domeniul consumului de pește și produse marine.