Pangasius

cu spanac, quinoa și dovlecei

de Geert van Soest

OLANDA

icon_person 2 PERSOANE     icon_person 30 de minute

Mod de preparare

Gătiți quinoa în apă fierbinte.
Tăiați dovleceii pe lungime. Presărați-i cu sare și piper, ungeți-i ușor cu ulei de măsline și lăsați-i să se coacă timp de 20 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Presărați piper peste pangasius și adăugați o felie subțire de unt deasupra fiecărei bucăți de file. Așezați peștele pangasius peste dovlecei, stoarceți zeamă de lămâie peste pește și reintroduceți vasul de gătit în cuptor, până la gătirea completă a peștelui.
Între timp, puneți șunca la gătit într-o tigaie, fără ulei, mărunțind-o în mici bucățele. Adăugați zeamă de lămâie peste quinoa. Pe un platou, puneți o mână de spanac, quinoa, apoi dovleceii și, deasupra, peștele. Presărați deasupra bucățelele de șuncă de Serrano și serviți cu pene de lămâie.

Ingrediente

2 dovlecei
400 de grame de file de pangasius
o mână de spanac
100 de grame de quinoa
Unt
3 lămâi
4 felii de șuncă afumată de Serrano
Mărar proaspăt
Sare și piper
Ulei de măsline

Geert este un renumit maestru în arta culinară din Olanda. În calitate de profesor cu experiență, susține și cursuri de specialitate pentru reprezentanții industriei hoteliere și a serviciilor de alimentație publică. Reprezintă o sursă de inspirație pentru mulți studenți, care au reușit să prepare meniuri inovatoare.
În 2014 și 2015 Geert a fost ambasadorul de imagine al campaniei Pangasius, Peștele dumneavoastră de zi cu zi și, în această calitate, prin intermediul unui set the rețete pentru prepararea peștelui pangasius direct din ambalaj, a reprezentat o sursă de inspirație atât pentru producătorii vietnamezi, cât și pentru consumatorii europeni.

Povestea pangasiusului

Află mai multe despre pangasius și alte povești din farfuria ta.