Creveți

în sos Kerkénaise

de Mounir El Aarem

TUNISIA

icon_person 6 PERSOANE     icon_person 2 ore

Mod de preparare

Spălați creveții sub jet de apă și apoi uscați-i.
Amestecați 2 linguri de zeamă de lămâie cu ulei de măsline, într-un castron.
Adăugați ghimbirul. Amestecați ușor și lăsați creveții la marinat în acest amestec, timp de 2 ore.
Scurgeți lichidul de pe creveți, păstrați marinada.
Luați o tigaie și prajiți rapid (sauté) creveții, la foc mare, timp de 2 minute.
Adăugați piperul și marinada, restul de zeamă de lămâie și coaja rasă de lămâie.
Aduceți compoziția la punctul de fierbere și lăsați-o pe foc timp de 30 de secunde.
Presărați pătrunjelul mărunțit chiar înainte de servire, cu salată verde și roșii cherry.
Se savurează alături de o salată.

Ingrediente

900 de grame de creveți proaspeți de dimensiune medie
30 de grame de ghimbir proaspăt tăiat în fâșii subțiri
3 linguri de ulei de măsline
4 linguri de zeamă de lămâie verde
Coaja rasă de la lămâie
Pătrunjel mărunțit
Piper proaspăt măcinat
Miez de salată verde
10 roșii cherry

Mounir El Aarem este bucătar șef în Tunisia și coordonatorul prestigiosului salon-restaurant Le Baroque din Tunisia. Este de asemenea și președintele delegației naționale în cadrul Academiei Naționale de Bucătărie.

Povestea creveților caramota

Află mai multe despre creveți și alte povești din farfuria ta.