File de chefal

cu legume crocante și ceai verde

de Francois Pasteau

FRANȚA

icon_person 4 PERSOANE     icon_person 25 de minute

Mod de preparare

Preparați ceaiul verde, într-un ceainic, apoi adăugați ghimbirul caramelizat tăiat în cubulețe și lăsați la răcit. Tăiați morcovii și sfecla în fâșii subțiri, cu ajutorul unui feliator manual, apoi tăiați feniculul în bucăți mici.
Puneți la prăjit fileurile de pește într-o tigaie, cu partea cu piele în jos. Când pielea devine crocantă, iar fileul este gătit aproape complet, întoarceți-l pe cealaltă parte și luați tigaia de pe foc.
Încălziți infuzia de ceai și încingeți uleiul de măsline, într-o tigaie.
Adăugați morcovii, sfecla și apoi funiculul. Amestecați rapid și lăsați la gătit, menținând legumele crocante.
Adăugați uleiul de susan, usturoiul mărunțit și bucățelele de ghimbir proaspăt.
Așezați legumele pe un platou. Puneți fileurile peste legume și turnați ceaiul infuzat cu ghimbir peste legume și peste fileuri. Se servește cald.

Ingrediente

1 kilogram de chefal (solicitați vânzătorului de pește să jupoaie și să felieze peștele în formă de file)
100 de grame de morcovi
100 de grame de sfeclă galbenă
100 de grame de sfeclă de masă inelată
100 de grame de fenicul
1 cățel de usturoi
5 de grame de ghimbir proaspăt
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de ulei de susan
50 de grame de ghimbir caramelizat
1 lingură de ceai verde cu bergamotă

Francois Pasteau este Președintele ONG-ului SeaWeb din Franța, în același timp și un ambasador laureat al pescuitului din surse durabile. Începând cu 1995, este proprietarul restaurantului L’Epi Dupin, fiind de asemenea și bucătar în cadrul acestuia. Situat în arondismentul 6 din Paris, restaurantul său este vestit pentru meniurile diversificate, care se schimbă zilnic.

Povestea chefalului

Află mai multe despre chefal și alte povești din farfuria ta.