MIDIA DE CHILE

Mytilus chilensis

    Informații generale
    Midiile albastre (Mytilus spp.) cresc până la 8 cm în lungime și au adesea o culoare albastră caracteristică, dar câteodată sunt purpurii sau maro. Ca toate midiile, acestea filtrează particule din masa apei. Trăiesc pe substrat dur, în aglomerări mari, creând recife ce devin habitate importante pentru multe specii marine și constituie o sursă de hrană importantă pentru păsările limicole. Midia albastră comună (Mytilus edulis) trăiește în cea mai mare parte a emisferei nordice, pe când midia albastră de Chile sau midia de Chile (Mytilus chilensis) este originară de pe coastele statului Chile și din Arhipelagul Falkland.
    Midia de Chile se întâlnește în Pacificul de Sud, Atlanticul de Sud și Oceanul Antarctic, pe fund nisipos, mâlos sau pietros, la adâncimi cuprinse între 0 și 100 metri. Atinge maximum 18 centimetri.
    Management
    Consecințele acvaculturii acestei specii sunt considerate a fi nesemnificative. Nu există riscul răspândirii accidentale a speciei deoarece este endemică și larvele sunt colectate din mediul natural. Datorită tehnicilor de acvacultură responsabilă utilizate, un număr mare de ferme de midii din Chile au fost certificate de către ASC, GlobalGAP și BAP. Reglementările în domeniul acvaculturii acestei specii sunt considerate a fi fost de mare succes.