Codul

mândria Portugaliei

În Portugalia mi se spune bacalhau, iar codul sărat reprezintă un fel de mâncare foarte răspândit în întreaga țară. Portughezii mă prepară în acest mod începând cu anul 1497, de când au ajuns pentru prima dată în America de Nord. Prin sărarea codului, au rezolvat o mare problemă cu care se confruntau în timpul voiajelor pe mare: conservarea alimentelor destinate hrănirii echipajelor în timpul călătoriei.

Gadus morhua

cod

icon_fishCu ce mă hrănesc

Înnot cu gura deschisă, așadar mă mulțumesc cu orice prind, chiar și cu puiet de cod.

icon_globalUnde mă găsești

În Atlanticul de Nord.

icon_left_rightDimensiunea la maturitate

Aproximativ 100 cm.

 

icon_hand_fish_size2

icon_helpCe poți face

Asigurați-vă că sunt certificat conform standardului MSC.

IDEI DESPRE CUM SĂ GĂTIM

Cod confiat

cu roșii și caise uscate

de Vitor Sobral